Мушка 3×3 репрезентација Србије победник је међународног 3×3 турнира одржаног у француском Воирону. У финалном мечу Србија је убедљиво славила над репрезентацијом САД резултатом 21:9.

Последњег дана такмичења, у најбитнијем мечу на турниру – финалу, репрезентација Србије пружила је и најквалитетнију игру до сада. Изузетно квалитена репрезентација САД у саставу: Медокс, Хамел (обојица чланови екипе Принстон), Кинг и Џонс (обојица из екипе Њујорк Харлем), није успела да пружи отпор нашој репрезентацији у изузетној партији коју су пружили наши играчи. Од првог минута утакмице Србија је „диктирала“ темпо и увећавала резултатску разлику, да би на самој средини меча (на 5 минута до краја) резултат гласио 18:3. На два минута пре краја регуларних 10 минута трајања меча Србија је постигла свој последњи поен за коначних 21:9.

Најрасположенији и најефикаснији у екипи Србије био је Стефан Стојачић који је постигао 8 поена, а пратили су га Дејан Мајсторовић са 7, Александар Ратков са 5 и Марко Савић са једним постигнутим поеном.

Обе екипе су до самог финала пружиле изузетне партије у свим мечевима које су играле на турниру, те је финале између САД и Србије било и очекивано.

Треба нагласити да је Стефан Стојачић проглашен за најкориснијег (МВП) играча финалног меча, а Дејан Мајсторовић је уврштен у најбољи тим турнира (уз Американце Џонса и Хамела).

Репрезентација Србије је учешћем на поменутом турниру завршила прву фазу припрема за Олимпијске игре, а наредне акције их очекују почетком јуна.