Женска кошаркашка репрезентација Србије после дана паузе, у недељу од 12.00 часова у дворани „Ла Фонтета“ у Валенсији играће последњу утакмицу групе Б на Европском шампионату. Српски тим је после прва два кола на првој позицији у групи са два тријумфа и директан пласман у четвртфинале може да обезбеди тријумфом у дуелу са Црногоркама.

-Као и на сваку утакмицу до сада, изаћи ћемо са великом жељом и мотивацијом. Данас смо имале кратку прилику да се спремимо за сутрашњи меч. Мислим да смо спремне и идемо да се боримо као и увек. Не волим много да причам о тактици, али мислим да су увек пресудне мотивација и жеља, а хвала Богу нама тога никада не недостаје, тако да са великом жељом идемо у сутрашњи меч – истакла је Саша Чађо.

Србија је у првом колу савладала Италију после продужетка, док је јуче била боља од Грчке. Црна Гора је првог дана славила против Грчке, да би јуче изгубила меч од Италије.

-Очекује нас тешка утакмица. Знамо шта нам доноси – прво место у групи и директан пласман у четвртфинале. Мислим да смо спремне. Прошле смо много утакмица тог типа и мислим да је екипа зрела. Наши класични адути могу да буду пресудни. То су енергија и борбеност. Ко год уђе са клупе допринесе још више, још боље… Мислим да имамо много већу ротацију од Црне Горе и да то може да буде једна од предности – закључила је Невена Јовановић.

Дуел Србије и Црне Горе на програму је од 12.00 часова. У истој групи од 18.00 часова састају се Италија и Грчка. У групи А интересантан дуел одиграће се од 15.00 часова када се састају Шведска и Белорусија. Белорусија би победом обезбедила прву позицију у групи, док би у случају пораза могла да буде четврта и тако да заврши такмичење на Европском првенству. У последњем дуелу дана од 21.00 сат састају се Шпанија и Словачка. Групе А и Б се укрштају у даљем току такмичења.