Мушка сениорска репрезентација Србије у баскету 3×3 почела је припреме за предстојеће Олимпијске игре, као и за Европско првенство, које нас очекују ове године.

У склопу припрема, у суботу 10. и недељу 11. априла 2021. Нови Сад и дворана СПЕНС ће бити домаћини великог међународног 3×3 турнира у организацији КСС, на коме ће уз две екипе репрезентације Србије учествовати национални тимови Хрватске, Русије, Белгије, Аустрије, Холандије, Турске, Немачке, Катара, Чешке и Француске. Према плану, у Србију је требало да стигне и национални тим Словеније, али наше комшије нису у могућности да допутују због тренутне ситуације са коронавирусом.

Међутим, нема разлога за бригу, пошто Србија има довољно квалитетних баскеташа и за два тима. Подсетимо, на списку селектора Горана Војкића и тренера Данила Лукића и Марка Ждера нашла су се осморица играча и то: Михаило Васић, Стефан Стојачић, Александар Ратков, Стефан Којић (сви из екипе Лиман), Марко Савић, Дејан Мајсторовић (обојица из екипе Уб), Душан Домовић-Булут (Нови Сад) и Максим Ковачевић (Амстердам).

О јачини турнира и квалитету репрезентација сувишно је говорити, на једном месту ће се наћи врхунске светске екипе… Подсетимо, селекција Србије је два пута освајала Европско првенство, док је четири пута била шампион света… Селекција Катара је такође освајала наслов првака света, док смо Французе и Холанђане управо ми побеђивали у финалима.

Све мечеве турнира у Новом Саду можете да пратите на званичном YouTube каналу Кошаркашког савеза Србије на адреси

https://youtu.be/wOYO-nJvSXk

РАСПОРЕД

А ГРУПА: Србија 1, Хрватска, Немачка.

Б ГРУПА: Русија, Белгија, Катар.

Ц ГРУПА: Чешка, Аустрија, Србија 2.

Д ГРУПА: Холандија, Француска, Турска.

Сатница – субота 10. април:

16.00: Србија 1 – Хрватска

16.20: Русија – Белгија

16.40: Србија 2 – Аустрија

17.00: Холандија – Турска

17.20: Немачка – Хрватска

17.40: Белгија – Катар

18.00: Чешка – Аустрија

18.20: Француска – Турска

18.40: Србија 1 – Немачка

19.00: Русија – Катар

19.20: Србија 2 – Чешка

19.40: Холандија – Француска