Репрезентација Србије приводи крају припреме за осмину финала Европског првенства у Берлину са Италијом (недеља 11.септембар, 18.00).

Екипа је у петак стигла у Берлин и тренирала у „Мерцедес бенз арени“, а нови тренинг је био у току поподнева, али у помоћној хали „Макс Шмелинг“.

– Утакмица је захтевна као и свака на овом Европском првенству, у једном мечу је све могуће. Знамо с ким играмо, једна фантастична, уиграна екипа, са новим тренером, веома мотивисана. Већ смо имали једно искуство са њима на турниру у Хамбургу, такву утакмицу опет очекујемо – агресивну, са обе стране. Ми смо успели да победимо захваљујући великом моралу који смо показали, није то била најбоља коју смо одиграли током припрема. Од минус 15 смо успели да се вратимо захваљујући великој жељи да добијемо, а тај пут је био врло јасан – одбрана на високом нивоу и онда је до изражаја дошао и наш таленат у нападу. Надам се да ће исход бити исти, на томе радимо.

Пешић је истакао шта му је посебно битно пред осмину финала.
– Тражимо апсолутну мирноћу унутар екипе и тензију која може само да повећа концентрацију на задатке, то се одвија за сада под контролом. Италија је екипа која има изванредан баланс напада и одбране, морамо доста квалитетно да одиграмо ако хоћемо да држимо судбину у својим рукама. Пешић је објаснио и зашто није гледао дуел између Француске и Турске, поштоће Србија, ако прође Италију, играти са „триколорима“ у четвртфиналу.

– Не, ја то не гледам, то раде помоћници, зато су ту, да надгледају и
анализирају. Немам потребе да гледам јер не знамо да ли ћемо још против њих да играмо. Треба да гледамо оно што је пред нама. Све је увек могуће, мислим да смо у овом тренутку бољи од Италије, али то треба и да покажемо, јер када се игра једна утакмица онда је све могуће. Видели сте колико је било изненађења на ЕП, смејали су нам се када смо изгубили од Белгије, а и Шпанија је изгубила од ње – објаснио је Пешић.