Национални тим Србије ће у петак, 25. фебруара наставити борбу у оквиру прве рунде квалификација за одлазак на Светско првенство 2023. У трећем колу групе А, „Орлови“ ће у дворани „Александар Николић“ дочекати репрезентацију Словачке. Утакмица је на програму од 20:30 (ТВ Спорт клуб 1), а улазнице се могу купити на продајним местима „Тикет вижн“ као и путем сајта www.tickets.rs

У прва два кола, тим Србије је забележио победу против Летоније у Београду и пораз на гостовању у Белгији, док је Словачка забележила два пораза.

Пред сутрашњу утакмицу, прву од две које ће наша репрезентација одиграти против Словачке у периоду од четири дана, селектор Светислав Пешић је изјавио:

– Имаћемо једну веома захтевну утакмицу против веома искусног тима који је то показао не само сада, него и у ранијим утакмицама. Ми њих пратимо зато што смо знали да ћемо играти против њих. Они су и током лета имали ту рунду предквалификација, а одиграли су и сјајну утакмицу против Летоније, где су практично у последњим тренуцима изгубили. Највећа предност коју поседују у односу на нас је уиграност и велико искуство. Код нас се ситуација поприлично променила. Од 24 кандидата које смо звали, свели смо се на 11 играча који су данас спремни да играју. Неколико играча је још са нама, који су повређени или болесни, али се надамо да ће се један или двојица опоравити и да нико од ових 11 неће бити повређен или болестан. Та ситуација ће од нас захтевати један додатни ангажман, у шта уопште и не сумњам. Мораћемо да дамо максимум од самог почетка. Оно што смо могли у овом кратком периоду да урадимо, урадили смо. Момци су били концентрисани и мотивисани. Одиграли смо синоћ утакмицу против Борца из Чачка као званичну тренинг утакмицу. Захваљујем се овим путем Борцу, као и ФМП против ког смо играли пред претходни квалификациони прозор, што су нам помогли да се што боље припремимо. Мислимо позитивно, били бисмо захвални да дође публика да нас подржи и да нам да неопходан ветар у леђа, с обзиром на то да се не налазимо у неком сјајном моменту – поручио је Пешић.

Након сутрашње утакмице, тим Србије ће у недељу отпутовати у Словачку, где ће у понедељак 28. фебруара од 18.00 часова играти нову утакмицу против сутрашњег ривала.