Србија – Мексико 104:67 (27:20, 24:15, 34:13, 19:19)

Убедљива победа репрезентације Србије у другом мечу „Акрополис купа“. У атинској „ОАКА“ дворани, „Орлови“ су убедљиво савладали селекцију Мексика и тако забележили други тријумф у два дана. Као и дан раније, селектор Кокошков је од старта меча на терен послао петорку у саставу Анђушић, Добрић, Бјелица, Марјановић и Јовић, а управо је Стефан Јовић на почетку меча био најрасположенији, што је Србији донело благу предност. Искусног плејмејкера, у стопу су пратили Марјановић и Добрић, а потом и Петрушев, што је било довољно за 7 поена предности после првих 10 минута игре.

У наредних двадесет минута, кошаркаши Србије су постигли 58, а примили свега 28 поена. Центри Марјановић и Петрушев су остварили потпуну доминацију под оба коша, док су их поенима споља пратили Добрић и Бјелица. Као и дан раније, селектор Игор Кокошков је указао шансу свим расположивим играчима, а чак једанаесторица су се уписала у листу стрелаца.

Најефикаснији појединац на мечу био је Филип Петрушев са 23 поене, чему је додао и 9 скокова. Осим Петрушева, двоцифрени број поена су постигли и Добрић (17), Марјановић (12) и Јовић (12)

Комплетну статистику са меча, можете погледати ОВДЕ!

Наредни меч на „Акрополис купу“, репрезентација Србије игра у недељу, 20. јуна од 19 часова против домаћина турнира, репрезентације Грчке.

  1. МЕЧ ЕКОНОМА ЈОВИЦЕ АНИЧИЋА

Данашња утакмица против Мексика, била је јубиларна 300. за економа Јовицу Аничића, који се уз национални тим налази од 2000. године. По доласку у хотел, играчи, чланови стручног штаба, генерални секретар КСС, Златко Болић и потпредседник КСС, Ненад Крстић, изненадили су Аничића тортом коју је добио поводом великог јубилеја.

Фото: Hellenic Basketball Federation