РОДА караван 3×3 првенства Србије ове суботе се нашао у Пожаревцу, где се одржало седмо издање турнира.

Као и до сада, очекивања организатора су оправдана, игра је била на врхунском нивоу, а надметали се јуниори и сениори.

Након групне фазе, која је била знатно занимљива и неизвесна, у елиминациону фазу су се пласирале екипе КВ, Wолвес, Лоћика, Алжир 1, Мрчајевци, Алжир 2, Врбас, Анонимуси. Директан пласман у четвртфинале су обезбедили Аранђеловац, Музик, Србија У23 и Свилајнац.

Парове сусрета у којима ће се борити за полуфинале и наставак турнира чинили су Аранђеловац и Алжир 1, млада репрезентација Србије и Мрчајевци, Вулфс и Музик и последњи пар су били Анонимуси и Свилајнац.

Код јуниора се истакла екипа Векол, која је у групи А забележила три победе, док су 2-1 имали јуниори Чуке. У групи Б, Бановци и Бланкоси су обезбедили даљи пролаз.

Борба се елиминационој фази турнира и те како захуктала, а у четвртфинале су се пласирале следеће екипе: Аранђеловац и Алжир, Вулфс и Музик, Анонимуси и Свилајнац, као и Србија У23 и Мрчајевци.

Очекивано, све је „горело“ од сјајних потеза, закуцавања, додавања, асистирања… Србија У23 је још једном показала да не морамо бринути за будућност националног тима, пошто је и у четвртфиналу уписала победу, пласирала се у полуфинале, где су јој друштво правиле Аранђеловац, Вулфс и Свилајнац.

Са 21:14 национални тим је победио управо Свилајнац, док је Вулфс био бољи од Аранђеловца са 12:5.

Финале нам је донело тврду игру и чврсту одбрану на обе стране, па нисмо видели превише поена, али то није умањило ужитак. Србија је после велике борбе славила 14:7 против Вулфса и тако отишла корак даље у односу на турнир у Београду, када је изгубила у финалу.

Када се ради о јуниорима, турнир је освојила екипа Векол, која је у великом финалу славила са 17:5 против Чуке.

И овај турнир подржали су наши пријатељи, Лашко, Рода, Интерспорт и Триглав осигурање.