Мушка сениорска 3×3 репрезентација Србије остала је непоражена после прелиминарне фазе турнира на Олимпијским играма – у последњем мечу савладала је Русију. Србију у среду 28. јула очекује полуфинални меч од 17.30 сати (10.30 часова по српском времену) поново против Русије, која је у четвртфиналу победила Холандију 21:19.

Последњег дана 3×3 турнира на Олимпијским играма у Токију, Србија је савладала одговарајућу репрезентацију Русије резултатом 21:10. Иако Србији овај меч није био од резултатаког значаја, јер је свакако обезбеђено прво место и пласман у полуфинале, репрезентативци су и у овој партији имали врхунски приступ игри. Треба нагласити да је у припремном периоду за Олимпијске игре репрезентација Србије највећи број својих тренинг утакмица управо одиграла против овог ривала (и против Холандије), тако да Руси нису били непознаница нашем тиму. То се и на терену видело и ни једног тренутка противник није успео да припрети.

Најефикаснији у тиму Србије на овом мечу био је Васић са 8 поена, Ратков и Булут (1) додали су по 5, а Мајсторовић 3 (1) поена.

Након меча, Дејан Мајсторовић је изјавио:

– Одиграли смо сјајну утакмицу и сада сам управо на статистици видео да смо шутирали 22-17 из игре, што је више него добро. Одиграли смо веома добро у одбрани, налазили смо предност на Васићу испод коша, као и Раткову, где су обојица дали доста лаганих поена, што је био кључ ове победе.

У првом четвртфиналу Русија је данас поподне победила Холандију 21:19 и биће сутра противник Србије у полуфиналу), а од 22.20 часова (15.20 по српском времену) играју Летонија и Јапан (победник је противник Белгије у другом полуфиналу).

Полуфинални мечеви су на програму сутра (28. јула), а Србија ће свој меч играти од 17.30 по локалном времену (10.30 часова по српском), док ће друго полуфинале бити на програму од 18.40 сати (11.40 часова по српском времену). Меч за треће место се потом игра од 21.15 часова (14.15 сати по српском времену), а финале 3×3 турнира на Олимпијским играма је предвиђено за 22.25 сати (15.25 часова по српском времену).

Фото: FIBA