Химна Србије обележила је крај ФИБА 3×3 Фестивала младих који се од 26 – 30. августа одржао у мађарском Дебрецину. У финалном мечу тријумфовала је репрезентација Србије до 23 године (У23) која је савладала старију репрезентацију Србије до 20 година (У20) резултатом 21:9. На тај начин су обе наше репрезентације однеле најсветлија одличја, док је бронзу освојила репрезентација Израела (победила Словенију резултатом 21:16).

За најкориснијег играча турнира (МВП) проглашен је Немања Капетановић (Србија У23), док је у најбољу екипу турнира поред њега уврштен и Немања Станковић (Србија У20) и Шоам Гат (Израел).

Репрезентација Србије до 23 године наступала је у саставу: Владимир Трајковић, Немања Капетановић, Стојан Додић и Милан Мунижаба. „Млађу“ репрезентацију до 20 година чинили су: Милош Антић, Немања Станковић, Стефан Бијелић и Новак Голе. Стручни штаб који је спремио и водио обе екипе на такмичењу сачињавају тренери Данило Лукић и Марко Ждеро уз селектора мушких репрезентација Горана Војкића.

Имајући у виду да су сва овогодишња ФИБА 3×3 такмичења за репрезентације (како за сениорске, тако и у млађим категоријама) отказана, ово је била прилика за играче на које мушки 3х3 погон рачуна у будућности да буду чланови младе (У23) и сениорске репрезентације, да учествују на неком квалитетном међународном такмичењу.

Упоредо са одржавањем ФИБА 3×3 Фестивала младих, у Дебрецину је 29-30.августа одржан и први овогодишњи ФИБА 3×3 Мастерс на коме су учешће узеле и две српске професионалне 3×3 екипе – Лиман и Нови Сад (на турниру је учествовало укупно 12 екипа). На жалост свих љубитеља 3×3 кошарке, Лиман и Нови Сад су се срели већ у полуфиналу турнира, а славила је екипа Лимана резултатом 21:15. Лиман је потом и освојио први Мастерс у сезони победивши у финалу литванску екипу Утена резултатом 21:16, док је Стефан Стојачић проглашен за МВП играча турнира.