После принудне паузе изазване глобалном пандемијом коронавируса, баскет се вратио на улице Србије.

Ове суботе имали смо прилику да уживамо у сјајном баскету који су приказали наши баскеташи у Пожаревцу на турниру у оквиру РОДА 3×3 првенства Србије. Иако нисмо били у прилици да играмо под отвореним небом, спектакл није изостао. Kао и увек, владала је сјајна атмосфера, а баскеташи Old Town су освојили титулу и то прву ове сезоне.

Kада се ради о самом току турнира, имали смо једну групу у којој је учествовало пет тимова. После узбудљиве групне фазе издвојиле су се екипе Old Town, Уб, Ада и Бела Паланка. Прво полуфинале донело нам је сусрет Уба и Аде, који су се већ сусретали у групној фази. Убљани су наставили са сјајним партијама и у Пожаревцу, па су у групној фази уписали три победе и један пораз. Са друге стране, Ада је имала једну победу. Полуфинални дуел донео нам је узбудљив и неизвестан баскет, а на крају је славио Уб са 21:18.

Слично је било и у другом полуфиналу у ком су снаге одмерили Old Town и Бела Паланка. Old Town је просто блистао и стигао до финала без пораза. На том путу победили су и Белу Паланку са 21:17, а Паланчани су током групне фазе имали само једну победу, али су у директном окршају били бољи од Ауто школе Трафиk, те прошли у полуфинале.

У финалу су се нашли стари знанци – Уб, који је играо у нешто измењеном саставу и Old Town. Иако је екипа Уба на протекла четири турнира освојила прво место три пута, сада је прекинута њихова доминација.

Водио је Old Town већим делом меча, али се Уб није предавао. Kључну улогу имао је Вук Обрадиновић, који је у самој завршници задржао смиреност и прекинуо налет Уба, који је претио да ће стићи до изједначења.

На крају, Old Town је након много неизвесности славио са 21:19 и освојио прво место, а то носи са собом и чек на 120.000 динара.

Убљани су награђени са 30.000 динара, док је за јуниоре и трећепласиране сениоре обезбеђена спортска опрема Kошаркашког савеза Србије.

Екипа Аде освојила је треће место на турниру у Пожаревцу, а када је у питању јуниорска конкуренција, најбољи су били играчи Ауто школе Трафик, који су у финалу победили Голд са 16:12.

Kао што смо рекли, лопта не стаје. Наредни турнир одржаће се већ у недељу, а град домаћин је Нови Сад.