Француски Воирон центар је 3×3 збивања од 21-23. маја, јер су гости овог градића на југу Француске најбоље репрезентације света у мушкој и женској конкуренцији. Ипак, не ради се о званичном такмичењу, већ о најквалитетнијем припремном 3×3 турниру за мушкарце, али и ФИБА 3х3  турниру женске серије (паралела мушкој ФИБА 3×3 Мастерс серији турнира, али намењеној само националним женским репрезентацијама) који се одржава овде.

Мушка репрезентација Србије је своје такмичење на овом турниру који има назив „Великих дванаест“ (Big Twelve) започела победама које су им обезбедиле прво место у групи и директан пласман у четвртфинале.

Први меч на турниру Србија је одиграла против Мађарске (која се спрема за учешће на ФИБА 3×3 квалификационом турниру за ОИ) и убедљиво славила резултатом 21:11. Од првих минута меча разлика у квалитету била је евидентна што се и по самом резултату може видети. Најефикаснији у српском тиму били су Домовић-Булут и Ратков са по 7 поена, док је Мајсторовић постигао 4, а Стојачић 3 поена.

Меч против репрезентације Русије 2 окончан је идентичним резултатом 21:11, али је у њему ипак виђена занимљивија партија јер је противник у првој половини меча био готово равноправан противник. Мајсторовић је био шутерски најрасположенији са постигнутих 11 поена, док је Ратков постигао 6, а Стојачић и Савић по 2 поена.

Србија ће свој четвртфинални меч играти у суботу, 22. маја од 16.20 часова, а противник ће јој бити боља репрезентација из дуела Француска 2 и екипа „Last Call“ (комбинована репрезентација Француске која је замена за репрезентацију Израела која је у последњем тренутку отказала учешће). Евентуални противник у полуфиналу Србији може бити прва репрезентација Француске.

Поред већ поменутих, треба истаћи и учешће репрезентација САД, Доминиканске републике, Катара и Украјине које ће свој пут на ОИ такође тражити кроз квалификациони турнир (који се од 26. маја одржава у аустријском Грацу).