Женска кадетска репрезентација Србије у уторак 12. јануара завршила је седмодневне мини припреме у Бањи Ковиљачи.

Тренер кадеткиња Биљана Станковић одржала је 12 тренинга, које сматра више него квалитетним и успешним.

– По мом мишљењу, ово су нам биле најбоље припреме до сада! Већ смо имали четири-пет окупљања и сада смо, дефинитивно, ставили тачку на неке ствари и одредили основне постулате по којима ћемо играти одбрану и напад. На овим припремама је то функционисало као сат, што ме радује,. Одлично смо се упознали током претходних окупљања, девојке су схватиле шта тражим, па је предност што на завршним припремама нећемо губити време на неке ствари које смо већ поставили у игри. Дакле, основне темеље смо већ поставили, сада нам на завршним припремама остаје само надоградња и убацивање неких нових елемената.

Станковићева истиче сјајну атмосферу у репрезентацији.

– Сви увек причају о некој хемији у тиму, али ова хемија коју сам видела код ових девојака није вештачка, просто је савршена… Увек су ту једна за другу, гурале су једна другу да савладају све што не знају… Атмосфера је стварно сјајна, што је можда и важније од неких елемената… Уз то, девојке имају заиста одличан однос према стручном штабу, а добиле су све похвале за понашање и однос на сваком кораку. Јако битна ствар је да сам обавила појединачне разговоре, указала на недостатке на којима треба да раде у клубовима да би биле праве на главним припремама.

Кадеткиње наредног лета очекује Европско првенство Б дивизије у Сарајеву (5-14. август 2021).

– Надам се да ћемо имати довољно времена да се потпуно уиграмо и дамо све од себе на Европском шампионату. Иако немамо притисак од стране Кошаркашког савеза Србије да морамо да направимо неки успех, па девојке нису опртерећене и немају притисак што је врло битно, увек се спремамо и радимо тако да будемо најбољи. Није важно само учествовати, ја јако волим да победим, а мислим да сам то пренела и на њих. Верујем им, верују и оне мени, за мене су најбоље на свету. Немам и не желим друге, мислим да је ово перспективна генерација и да неколико играчица може да стигне до сениорске репрезентације… – констатује Биљана Станковић.