У суботу 13. марта 2021. почиње завршни турнир женског Купа Милан Цига Васојевић, који се ове године одржава у Вршцу, у дворани „Миленијум“.. У првом полуфиналу 13. марта од 12.30 часова састају се Војводина 021 и Црвена звезда Комбанк, а од 15.00 часова Арт Баскет и Радивој Кораћ. Финале је заказано за недељу 14. март у 13.00 часова. Све утакмице директно ће преносити ТВ Аренаспорт 3.

Због тренутне ситуације са пандемијом вируса Ковид-19, утакмице Купа Милан Цига Васојевић биће одигране без присуства публике, уз поштовање свих прописаних мера Кризног штаба Владе Републике Србије.

Тренери четири екипе учеснице изнели су очекивања пред полуфиналне мечеве.

Александар Јовановић (Војводина 021)

– Очекује нас квалитетан турнир, оба полуфинала биће наизвесна до самог краја… Два пута смо ове сезоне победили Звезду, ужасно је тешко неког добити три пута, али имамо право да се надамо победи, финалу и освајању трофеја. Овосезонски резултати показују да смо спремни и зрели за то. Здравствени билтен је добар, очекујемо да наступимо у најјачем саставу, дамо све од себе и да освојимо Куп…

Драган Вуковић (Црвена звезда Комбанк)

– Куп је такво такмичење где је све могуће, једна утакмица одлучује… У Купу никад није било фаворита, па нема ни ове године, сви имају подједнаке шансе да дођу до трофеја. Одлучиће тренутна инспирација, један добар дан. Поред нас, све три екипе имају своје адуте у бар једном изузетном појединцу. То је Јована Адамовић у Војводини 021, Катарина Зец у Арт Баскету, Американка Сара Лумис у Радивоју Кораћу, а ми ћемо се ослонити на нашу младост, велику енергију и колективну игру, јер смо пар година заједно. Када је реч о полуфиналу, одиграли смо ове сезоне две добре утакмице против Војводине 021, на папиру најјаче екипе у Србији. Практично смо обе утакмице изгубили у неизвесним завршницама, очекујемо трећу срећу! Свим учесницима желим много успеха на финалном турниру Купа Милан Цига Васојевић.

Милан Видосављевић (Арт Баскет)

– У полуфиналу играмо против искусне екипе Радивоја Кораћа, која има традицију. Прошле године су били финалисти Купа, мање-више у истом овом саставу, верујем да иду у Вршац да, у најмању руку, понове резултат од прошле године. Ми смо ове године одиграли са њима две првенствене утакмице и обе смо добили релативно лако, али Куп је специфично такмичење и знамо да ће ова утакмица бити најтежа. Као дебитанти у Женској кошаркашког лиги Србије, доста смо већ урадили ове сезоне и остварили наше циљеве. Наравно, када смо већ дошли до завршнице Купа не желимо да се ту зауставимо. Хоћемо да пружимо максимум, представимо се у што бољем светлу и надамо се најбољем.

Зоран Акановић (Радивој Кораћ)

– На финални тунир Купа Милан Цига Васојевић долазимо у најбољем расположењу. Никоме не претимо, али даћемо све од себе јер нас само име клуба обавезује да идемо ка највишим дометима. Борићемо се, па ћемо видети за колико ће то бити довољно… Када је реч о полуфиналу са Арт Баскетом, имали смо само против њих неугодну утакмицу пре 15 дана, коју нисмо најславније заврпшили. Познајемо ривала јако добро, као и они нас, па не верујем да ће бити неких изненађења. Надам се да ћемо успети да будемо расположенији од ривала и да ћемо на тај начин да прескочимо прву препреку и уђемо у финале.

Национални Куп самосталне Србије игра се од 2006. године. Највише трофеја освојиле су кошаркашице Хемофарма, чак пет, од чега четири заредом од 2007. до 2010. године. Партизан и Црвена звезда су се радовали три пута, црно-беле 2011, 2013. и 2018. године, а црвено-беле 2016, 2017. и 2019. Радивој Кораћ, Војводина и Краљево освајали су Куп по једном, Кораћ 2014, Новосађанке 2015, а Краљево 2020. године.