Младе репрезентације Србије (до 20 и до 23 године) завршиће у недељу 30.августа учешће на ФИБА 3×3 Фестивалу младих у Дебрецину на најбољи могућ начин – играће финални меч између себе. То је резултат данашњих изуетно квалитетних партија које су обе селекције пружиле у полуфиналима.
Прва је наступала „млађа“ репрезентација Србије (У20), која је за противника имала екипу Словеније (која је у четврфиналу савладала Мађарску). Веома добром игром У20 репрезентација је дошла до тријумфа
резултатом 20:16. Противника су чекали у сусрету својих „старијих“ репрезентативаца (У23) и репрезентације Израела, која је у четвртфиналу савладала репрезентацију Мађарске У23.
„Старији“ су победу над Израелом резултатом 22:14 остварили пре свега изузетно прецизним шутевима за два поена, уз веома чврсту одбрану.
Финални меч наших репрезентација је у недељу, 30. августа од 21.00 сат. За бронзу ће се борити репрезентације Израела и Словеније. У женској конкуренцији финалисти Фестивала су репрезентације Мађарске и Естоније.

Поред оствареног пласмана обе репрезентације Србије у финале Фестивала, данас је делегација Србије постала „богатија“ за још две индивидуалне медаље. Наиме, Владимир Трајковић (јучерашњи победник такмичења у шуту за два поена) и Стојан Додић били су представници Србије у такмичењу у закуцавању. Стојан Додић је освојио сребрну медаљу, док је, као и јуче, победник и овог такмичења био Владимир Трајковић.
Подсећамо да је поред ФИБА 3×3 Фестивала младих, Дебрецин 29, и 30. августа домаћин првог ФИБА 3×3 Мастерса у сезони, а српске екипе Лиман и Нови Сад су након завршеног првог дана и такмичења по групама оствариле пласман у четвртфинале, које је на програму сутра. Противник Лимана је словеначки Пиран од 15.50 сати, док ће се Нови Сад борити против Њујорк Харлема од 15.15 часова. Надамо се да ће обе екипе
остварири пласман у саму завршницу турнира.

Финални дан ФИБА 3×3 Фестивала младих је у директном преносу на ФИБА 3×3 “ју-тјуб” каналу на адреси: https://www.youtube.com/watch?v=256gGIl9ihM