Женска кадетска репрезентација Србије – играчице не старије од 16 година – уписала је другу победу на ФИБА Челенџеру у Сан Фернанду. После пораза од Шпаније, тим који води Биљана Станковић имао је сјајну реакцију већ у наредном колу и убедљиво савладао Литванију – 68:44 (19:15, 29:8, 7:8, 13:13)

На турниру у Шпанији следи слободан дан, наш тим до краја игра још против Украјиние (петак, од 14,30) и Хрватске (субота, од 14,30).

Све је на овој утакмици било решено већ до одласка на велики одмор. И то највише захваљујући беспрекорној другој четвртини, у којој је наш тим играо сјајно на обе половине терена. Посебне похвале иду на рачун одбране, захваљујући којој су Литванију свеле на само осам поена.

Ту се још једном у пракси доказало правило да добра одбрана отвара и добар напад, појачава самопоуздање у шуту. То се сада видело у 29 поена за 10 минута, од тога четири тројке. Предњачила је поново Марија Авлијаш, које не само да је у другој четвртини убацила девет поена, већ је и разигравала остале. У овом делу највише Јелену Лазаревић, за њених седам поена у другој четвртини.

Тако су наше девојке на велики одмор отишле са огромних 25 разлике – 48:23 и већ тада практично решиле питање победника.

Иако је – што је било и очекивано – продуктивност у нападу до краја меча опала, па иако су у читавом другом полувремену убациле мање поена него у другој четвртини, предност наших девојака, самим тим и њихова победа, није долазила у питање.

Са чак 32 поена, али и 6 скокова, по 4 асистеницје и украдене лопте, Марија Авлијаш је опет била најзапаженија. Јелена Лазаревић је додала 9 поена, уз 6 скокова, Миња Аранђеловић стала на 7 поена, али је имала и 5 скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.