Женска репрезентација Србије до 18 година, победом је стартовала на ФИБА Челенџеру у Чешкој. У првом колу турнира у Клатовима наш тим је победио домаћина – 65:40 (20:4, 17:14, 11:18, 17:4)

Следећи меч на турниру у Чешкој наш тим игра сутра против Литваније од 16,30 часова.

Тим који води тренер Милан Видосављевић је одлично отворио меч. Посебне похвале наше девојке заслужују за игру у дефанзиви. Сјајна одбрана свела је Чехиње на само два поена за скоро десет минута меча. Други погодак домаћин је убацио тек у самом финишу првог дела. Са друге стране наше девојке су убациле 17 поена и најавиле победу.

После тако доброг старта, било је много лакше играти у наставку. Наравно, постојао је ризик да би високо вођство могло да утиче на концентрацију, да би наше девојке могле да се опусте. Ипак, то се није догодило. Иако је домаћин реаговао, до краја доста боље одиграо, није било већих претњи. Посебно јер је последњи период био врло сличан првом.

Биле су наше девојке боље у сваком сегменту игре. Једино нешто лошије био је шут за три. Али, промашаје ван линије 6,75 исправиле су сјајним скоком. Имале су 55 скокова, чак 20 у нападу.

Најефикаснија у нашем тиму била је Јована Боричић, која је са 14 поена била и једина двоцифрена. Додала је и 10 скокова. По девет поена убациле су Јована Спасовски и Бојана Талијан.

Комплетну статистику можете видети овде.