У18 мушка репрезентација Србије отпутовала је јуче на Златибор, где је почела припреме за ФИБА Челенџер који је на програму од 3. до 8. августа у Скопљу. Наша селекција до 18 година ће се у престоници Северне Македоније такмичити са репрезентацијама Шпаније, Хрватске, Северне Македоније, Немачке и Грузије.

Екипа ће на Златибору тренирати до 7. јула. Након тога, тим који води тренер Владимир Ђокић сели се у Вршац и наставља припреме до 18. јула, када прелази у Зрењанин, где остаје до 29. јула и краја припрема.

У склопу припрема, Србија У18 ће одиграти више пријатељских утакмица – две утакмице са У18 репрезентацијом Русије на Златибору (4. и 5. јул), у Вршцу четири меча, два са У18 Словенијом (10. и 11. јул) и два против вршњака из Црне Горе (15. и 16. јул), као и две утакмице у Зрењанину са У18 Северном Македонијом (26. и 27. јул).

Тренер ове селекције је Владимир Ђокић, помоћни тренери Михајло Шушић, Стеван Мијовић и Саша Ђорђевић, кондициони тренер Саша Севић, физиотерапеут Ђорђе Милошевић и тим менаџер Александар Смиљанић.

Играчи који су на припрема су:

Илија Милијашевић (Динамик ВИП Пеј)

Ђорђе Ћурчић (Борац Чачак)

Сергеј Јеремић (Партизан НИС)

Момир Тонић (Партизан НИС)

Филип Радаковић (Црвена звезда мтс)

Лука Вудраговић (Црвена звезда мтс)

Марко Крстић (Партизан НИС)

Алекса Милошевић (Динамик ВИП Пеј)

Јован Ристић (Динамик ВИП Пеј)

Андрија Радојевић (Црвена звезда мтс)

Алекса Миленковић (Партизан НИС)

Стефан Јанковић (Борац Чачак)

Павле Стошић (Сарагоса, Шпанија)

Лазар Ђоковић (Земун)