Јуниорска репрезентација Србије – играчи не старији од 18 година – уписала је и нову победу на ФИБА Челенџеру у Скопљу. Захваљујући бољој игри у другом полувремену, Орлићи су у другом колу турнира савладали Хрватску: 86:82 (16:20, 19:25, 23:12, 28:25)

Следећи ривал нашег тима – сутра од 18 часова – биће селекција Грузије.

Хрватска је много боље почела, повела 10:0. Србија прве поене убацила тек пошто су прошла четири и по минута. Тај нешто спорији старт није обесхрабрио Орлиће који су већ до одласка на први мали одмор потпуно ухватили прикључак. Хрватска је ипак била та која диктира ритам, па и која је успела да до одласка у свлачионицу, у пар наврата оде и на 11 разлике, па и да на плус десет сачека велики одмор (35:45).

Већ у првом нападу наставка, Павле Стошић је фаулиран на шуту за три поена, сва бацања је погодио и тако – испоставило се – покренуо серију којом се Србија вратила у игру. Надовезао се Милијашевић, Миленковић одиграо добру одбрану, Радаковић погодио,  Миленковић наставио серију, да би два бацања Милијашевића донела укупно 11:0 и вођство Србије, 46:45, после нешто више од три минута игре у другом полувремену.

Хрватска је успела да заустави налет Србије, одговорила је серијом 8:0, коју није прекинуо ни минут одмора са клупе нашег тима. Екипе су затим наставиле да играју у налетима. Низале су се серије на обе стране. Нову у режији нашег тима закључио је тројком Лазар Ђоковић и Србија је опет повела – 58:57.

Испоставило се да је то био само почетак. Новом серијом – овог пута 10:2, наш тим је отворио последњи квартал и дистанцу додатно увећао, да би половином овог дела игре капитал Орлића постао и двоцирен – Милијашевић је погодио тројку за 73:63.

Међутим, то није значило крај отпора Хрватске, која је пред последњи минут успела да разлику спусти на само четири поена – 80:76. После тајм-аута тренера Владимира Ђокића, наш ривал је покушао да брзим фаулом купи мало времена. На линији пенала је завршио Радаковић, убацио је оба слободна бацања, али није и потпуно отклонио опасност. Хрватска је десетак секунди касније пришла и на само три разлике – 82:79. Тројку која би значила изједначење на пола минута пре краја, Хрвати нису погодили, а Милијашевић са пенала дефинитивно отклонио опасност.

За разлику од првог меча, Орлићи сада нису били баш најпрецизнији. Меч је као најефикаснији завршио Ђорђе Ћурчић са 21 поеном, али уз шут 10-3 за три, уписао је и пет скокова. Двоцифрени су били још Илија Милијашевић – 19 поена и Лазар Ђоковић 17 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.