Јуниорска репрезентација Србије – играчи не старији од 18 година – слободан дан на ФИБА Челенџеру у Скопљу чека непоражена. У трећeм колу турнира у Северној Македонији тим који води тренер Владимир Ђокић остварио је и, за сада, најубедљивију победу: Грузија – Србија 48:91 (12:26, 6:26, 12:22, 18:17)

Следећи меч наш тим игра у суботу од 21 час, против Северне Македоније. Турнир завршава у недељу од 18 часова, против Шпаније.

Првих неколико минута нису наговештавали овакав епилог. Грузија је после нешто више од два минута игре чак и повела – 8:3. Међутим, серијом 13:0 Србија је окренула резултат. На четири и по минута пре краја првог периода повела – 16:8. Да би три минута касније имала и двоцифрен капитал – 22:12. Тада су Орлићи ухватили ритам, да би ривала потпуно сломили у другом делу.

За начин на који су одиграли одбрану у другој четврини, наши момци заслужују честитке. Примили су свега шест поена, али само два из игре. На другој страни терена били су више него сигурни и велики одмор дочекла са 34 поена предности (52:18).

Већ у првих 20 минута, сви момци су добили шансу. До краја су само тројица играла више од 20 минута и само тројица мање од десет.

Меч је као најефикаснији завршио Лука Вудраговић са 20 поена, по 5 украдених и изгубљених лопти, Лазар Ђоковић је додао 14, уз 7 скокова, Павле Стошић уписао 12 поена и 9 скокова, а двоцифрен је био још Филип Радаковић који је стао на 10 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.