Женска репрезентација Србије до 20 година остала је у трци за освајањем првог места на ФИБА Челенџеру у Шопрону, пошто је у трећем колу турнира у Мађарској победила Чешку – 85:76 (19:24, 17:18, 20:13, 29:21)

Сутра је у Шопрону слободан дан, наше девојке такмичење настављају у петак, утакмицом против Ирске, од 17,15 часова.

Чешка је много боље почела. Диктирала ритам и држала преднсот већим делом првог полувремена. Тачније, ствари су почеле да се окрећу у другој половини треће четвртине и то пошто је наш тим упао у двоцифрен заостатак.

Пет минута пре краја треће четвртине Тереза Кралова је погодила тројку, којом је Чешка отишла на 11 разлике – 52:41. После тајм-аута са клупе Србије, наше девојке су заостатак прво преполовиле – 55:49, да би поенима Надежде Недељков и повеле – 56:55, на 28 секунди пре одласка на последњи мали одмор.

Утакмица је добила неки другачији ток.

Игра кош за кош потрајала је до половине последњег периода. Тада је пет брзих поена Вишње Стефановић одвело Србију на плус четири – 67:63. Вишња је потом са пенала повисила и на шест разлике, а Нина Самарџић сјајном одбраном натерала Фисерову на фаул у нападу. Све су то били јасни сигнали да је Србија ухватила ритам и да неће дозволити Чешкој да окрене резултат.

У пресудним тренуцима блистала је Вишња Стефановић која је меч завршила са 23 поена и 10 скокова. Сјајну пaртију пружила је и Надежда Недељков која је убацила 27 поена – четири тројке – а имала је и осам скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.