Женска репрезентација Србије до 20 година, наставила је са победама на ФИБА Челенџеру у Шопрону. У утакмици четвртог кола турнира у Мађарској, наш тим победио је Ирску – 74:50 (16:11, 20:17, 21:13, 17:9)

У последњем колу, сутра од 15 часова, Србија игра против Израела.

Тим који води тренер Милош Павловић, све време је диктирао ритам и имао предност, али је ривала дефинитивно сломио у трећем периоду. Тада су наше девојке направиле озбиљну разлику и утакмицу мирно привеле крају.

Очекивано – наше девојке су биле боље у свим елементима игре. Одлично су шутирале за три поена – погодиле чак 11 тројки. У том сегменту најрасположенија је била Мона Зарић, која је четири пута погодина са дистанце. Добили смо и битку под обручима, имале више асистенција. И – најважније – сјајном одбраном натерале су симпатичну чету из Ирске на чак 35 изгубљених лопти.

Све девојке су добиле шансу, са двоцифреним бројем поена меч су завршиле: Надежда Недељков (18 поена), Мона Зарић (17 поена, четири тројке), Нина Самаџић (11).

Комплетну статистику можете видети овде.

Пре поласка на утакмицу, наш тим је у хотелу имао малу „журку”, играчице и стручни штаб репрезентације изненадили су Ану Јоковић, потпредседницу КСС која је све време са тимом у Шопрону, поклоном и рођенданском тортом. Добро раположење, наш тим је потом пренео и на терен и уписао још једну победу.