Женска репрезентација Србије до 20 година завршила је ФИБА Челенџер у Шопрону поразом од Изрaела – 53:62 (10:17, 20:18, 16:15, 7:12).

И пре овог меча, наше девојке знале су да не могу на прво место, јер је Мађарска победом над Чешком, коло пре краја, обезбедила трофеј. Али, и то што је генерација која је пре две године на јуниорском Европском првенству испала у „Б“ дивизију, овако јак турнир завршила на другом месту, вредно је похвале.

Осим тога – на игри наших девојака се од првог минута осетио умор. Ово им је била пета утакмица за шест дана. Тако да је Израел рано успоставио контролу и направио разлику.
То, наравно, није значило да ће наше девојке да одустану. Успеле су да се врате и одрже прикључак. Ипак, финиш је боље одиграо Израел, на крају и славио.

Надежда Недељков је све време турнира у Шопрону била ударна снага нашег тима. И сада је била најефикаснија. Убацила је 16 поена, четири тројке, уписала је и 5 скокова. Двоцифрене су биле још Надија Смаилбеговић са 14 поена и Вишња Стефановић која је уз 11 поена, уписала и 13 скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.