У петак 9. октобра путем видео позива одржана је Генерална Скупштина ФИБА Европа, на којој су учествовали председник ФИБА Европа Тургај Демирел, извршни директор ФИБА Европа Камил Новак, председник ФИБА Хамане Нианг, генерални секретар ФИБА Андреас Загклис, као и 108 представника свих федерација и свих сектора ФИБА.

Уводну реч дао је Тургај Демирел, који је представио шта је све урађено у последњих годину дана. Председник ФИБА Европа истакао је да је свет остао без два великана – Борислава Станковића и Кобија Брајанта, па је овом приликом одржан минут ћутања. Демирел је изразио неизмерну захвалност за све што је почасни председник КСС Борислав Станковић урадио за европску и светску кошарку.

Извршни директор ФИБА Европа Камил Новак похвалио је, између осталог, сјајну организацију Европског првенства за кошаркашице 2019. у Србији. Он је истакао и велику професионалност Кошаркашког савеза Србије, који је у тренутку када је Кина била спречена због пандемије Корона вируса, преузео организацију такмичења у још једној групи и тако за седам дана организовао два Олимпијска квалификациона турнира на врхунском нивоу.

Новак је такође захвалио КСС што је узео учешће у програму заснованом на сарадњи ФИБА и Европске уније под називом “Exchange & Mobility Funding sports program” у коме учествују Финска, Француска, Шпанија, Словенија и Србија, и истакао да је за ФИБА Европа важно да Западни Балкан буде део овако важног пројекта. У овом програму који се бави усавршавањем тренера и судија на глобалном нивоу нашу земљу представљају трофејни селектор женске сениорске репрезентације Србије Марина Маљковић и ФИБА судија Јасмина Јурас, док је пројект менаџер Наташа Ковачевић.

– Након завршетка ове Генералне Скупштине ФИБА Европа сви ми у Кошаркашком савезу Србије, а и у нашој држави, треба да будемо поносни на похвале изречене од челника ФИБА Европа. То је само још једна потврда квалитетног рада нашег Савеза на челу са председником Предрагом Даниловићем – рекао је генерални секретар КСС Златко Болић.