Управни одбор Кошаркашког савеза Србије донео је одлуку да се ове године финални турнир женског Купа Милан Цига Васојевић одржи у Вршцу.

Финални турнир Купа Милан Цига Васојевић на програму је 13. и 14. марта 2021, а за трофеј ће се борити екипе Војводине 021, Црвене звезде Комбанк, Радивоја Кораћа и Арт Баскета. Све утакмице играће се у дворани „Миленијум“.

Жреб ће се одржати у понедељак 8. марта у 11.00 сати у „Кући кошарке“ уз присуство представника клубова, у складу са свим препорукама Кризног штаба у циљу спречавања ширења заразне болести проузроковане вирусом Ковид-19.

Полуфинали мечеви заказани су за суботу 13. март од 12.30 и 15.00 часова, а финале је у недељу 14. марта у 13.00 часова.

Сви мечеви биће директно преношени на ТВ Аренаспорт.

Овим поводом, данас су Вршац посетили потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић, које су угостили помоћница градоначелнице Вршца Тамара Радочај и члан градског већа задужен за спорт и омладину Марко Рашић.

Потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић рекао је:

– Јако ми је драго што се налазимо у Вршцу, ово је град кошарке, посебно смо поносни што ваш женски клуб има изузетно велику традицију и врхунске резултате које је направио у прошлости. Надам се да је клуб на путу повратка на стазе старе славе и повратка у сам врх наше кошарке, а оно што нас посебно радује јесте да ће се финални турнир Купа Милан Цига Васојевић ове године одржати у Вршцу. Овај град је поново домаћин, може тако да се каже, онога што је сам створио, јер је Милан Цига Васојевић овде бележио најбоље резултате и вероватно је један од најзаслужнијих што је женска кошарка у Вршцу имала толико успеха. Надам се да је ово почетак дугорочне сарадње, а мени причињава изузетну част што ћемо да сарађујемо са бившом репрезентативком Тамаром Радочај која је укључена у ову организацију, а и сви у Кошаркашком савезу Србије могу због тога да буду поносни… – рекао је Пројовић.

Помоћник градоначелника Вршца Драгане Митровић, бивша трофејна репрезентативка и једина освајачица олимпијске медаље из Вршца Тамара Радочај, изјавила је поводом завршнице Купа:

– Са великим задовољством желим да најавим да ће град Вршац бити домаћин и организатор финалног турнира Купа Милан Цига Васојевић. Са поносом увек истичемо да је наш град град кошарке… Утакмице Купа нас очекују 13. и 14. марта, уз преносе свих мечева на ТВ Аренаспорт.

Због тренутне ситуације са пандемијом вируса Ковид-19, све утакмице Купа Милан Цига Васојевић биће одигране без присуства публике, уз поштовање свих прописаних мера Кризног штаба Владе Републике Србије. Из истог разлога, ове године неће бити организован Беобаскет Мини куп за пионирке.