ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – МЕГА МОЦАРТ 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6)

Црвена звезда мтс је први финалиста Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ! Црвено-бели су у првом полуфиналу савладали екипу Мега Моцарт и заслужено чекају победника дуела Партизан НИС – ФМП у недељном финалу од 21.00 сат.

Мега је боље отворила утакмицу и после „2+1“ Симанића после непуна два минута повела 7:0. Одмах је Радоњић затражио тајм-аут, после кога је Звезда преко Калинића и Волтерса направила серију 9:0 и повела 9:7. Мега је одговорила серијом 10:0, оставила црвено-беле више од четири минута без коша и поново повела 17:9, а онда имала и прву двоцифрену предност 21:11, да би на крају прве деонице било 21:15.

Додала је Звезда гас на старту друге четвртине и после тројке Добрића и поена Калинића поново повела – 24:23. Протекао је овај период игре у егалу, екипе су се смењивале у минималном вођству, све до тројке Холинса у 17. минуту за предност црвено-белих 36:30. До истека 20. минута нисмо видели ништа ново, а бранилац Купа отишао је на паузу са 39:33.

Одлично је Звезда почела друго полувреме, серијом 8:2 дошла до прве двоцифрене предности у 23. минуту – 47:35. Ситуација на терену није се мењала практично до истека треће четвртине, играло се кош за кош, а на последњу паузу црвено-бели су отишли са 56:47.

У истом ритму текла је и последња деоница. Звезда је контролисала резултат, а када је два минута оре краја подигла на 72:53 све је било јасно…

Комплетну статистику можете видети овде

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KSS/2060097/bs.html

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/znh7jitjVXr3eQ

ИЗЈАВЕ

Влада Јовановић, тренер Меге

– Пре свега, јако добро смо отворили меч на оба краја терена. Они су на свакој позицији једна величина више у односу на нас, велики су и уколико се не пружи прави ниво контакта, јако тешко се игра. Прва четвртина је показала да то можемо. Били смо краћи у ротацији, имали смо проблем са другим плејмејкером. И Ђуришић има неке проблеме и мало је играо. Рекао бих да је прво полувреме било јако добро. После смо изгубили ритам напада неким исхитреним завршницама. Они су успоставили скок у нападу, а то је оно што најбоље раде, због чега смо и прошли меч изгубили. 

Свести Звезду на 70 поена није лако и морам да будем задовољан одбраном. Али шут за три поена је било испод сваког нивоа, то је неопростиво и кажњава се на овом нивоу. И слободна бацања на само 50 одсто, одразило се на резултат. Да смо убацили те отворене шутеве утакмица би дуже била активија, овако је отишла на Звездину страну. 

Следи нам мањи одмор, јер нам је доста играча по разним репрезентацијама, што мене изузетно радује.  Покушаћемо да се одморимо. 

Лоши проценти шута…

– Играли добро, покушали да трчимо, али нисмо имали лаке поене. Мања ротација је довела до умора. Много смо се трошли у одбрани. 

Карло Матковић, играч Меге

– Почели смо врло добро, скок, енергија, чврстина. После смо мало „дивљали“, нисмо били стрпљиви, изгубили смо и скок у одбрани. Мислим да треба да будемо чвршћи у следећим утакмицама. И да држимо офанзивни скок, сада то нисмо имали. 

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде мтс

– У суштини најважније је било да се добије меч, ми смо то урадили. Почетак је био не тако добар. Било је грешака у оба правца, нисмо да уђемо у ритам. Мега је талентован тим и користила је све то у првом кварталу. Играли смо утакмицу пре 10 дана и били свесни да ћемо морати да уложимо доста напора да славимо. Након тога смо подигли ниво одбрне, били мало бољи у нападу и вратили резултат.  

У другом делу насатавили смо у том ритму, успели смо да дођемо до позиције да имамо контролу скока и тако славимо. Хвала навијачима на сјајној подршци. 

– Покушаћемо да се припремо и да одиграмо што бољи меч у финалу. 

Никола Ивановић, играч Црвене звезде мтс

– Мало спорији и нервознији старт, што није било неочекивано. Али, генерално, последња два дана морамо бити задовољни како смо играли и распоредили минутажу. Имали смо квалитетан приступ у оба меча. Играли смо недавно против Меге и знали смо шта нас чека. То је млада екипа која игра у високом ритму. Већ у другој четвртини смо успели да успоставимо контролу меча и да на крају рутински славимо.