Делегација Кошаркашког савеза Србије коју су чинили председник Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, потпредседник за такмичења Душан Пројовић и координатор региона Бошко Аџић, посетила је претходних дана Владичин Хан, Ниш и Крагујевац, односно регионалне Кошаркашке савезе Јужне, Источне и Централне Србије.

Приликом посете Владичином Хану, челницима КСС срдачан дочек приредио је први човек ове општине Горан Младеновић са сарадницима. Захвалност делегацији Кошаркашког савеза Србије изразили су домаћини, како председник општине, тако и председник Кошаркашког клуба Морава из Владичиног Хана.

Горан Младеновић је гостима ближе представио Владичин Хан и својим излагањем потврдио речи председника РКС Јужна Србија Вулета Вуковића да се Хан развија великом брзином, изразио велико задовољство што је овај град први пут у историји угостио председника Кошаркашког савеза Србије и Даниловићу уручио пригодан поклон.

Предраг КСС Предраг Даниловић се захвалио на гостопримству рекавши да делегација КСС посвећује пажњу свим регионима и Младеновићу као поклон уручио мајицу наше репрезентације.

Делегација КСС се након пријема у општини састала са представницима Регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије.

Истог дана, делегација КСС посетила је Ниш и састала се са представницима Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије. Испред РКСИС дочекало их је комплетно Председништво, предвођено председником Урошем Парлићем, генералним секретаром Александром Јоцићем и делегатом РКСИС у Скупштини КСС Миодрагом Коцићем.

Челници КСС дан касније посетили су Крагујевац, где је градоначелник Никола Дашић са чланом Градског већа за спорт Предрагом Стевовићем организовао пријем у Градској управи.

– Локалној самоуправи града Крагујевца изузетно је важна област спорта. Због деце нам је веома битан школски спорт, али велику пажњу посвећујемо рекреативном и професионалном спорту. Ту смо да у складу са могућностима града помогнемо клубовима. Крагујевац је град кошарке, и сматрам да је изузетно значајно што се кошарка игра у читавој Србији. Тако се постиже здрава конкуренција – рекао је градоначелник Никола Дашић.

– Крагујевац је увек био кошаркашки град. Због ситуације са Корона вирусом није дозвољено присуство публике, иначе сам сигуран да би, када играју крагујевачки клубови, дворане биле пуне, а нарочито сада када је Кошаркашки клуб Раднички поново у КЛС лиги. Сигуран сам да је то заслуга свих људи у граду који пружају подршку – рекао је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Представници Кошаркашког савеза Србије, који има седам регионалних кошаркашких савеза, обилазе регионалне савезе како би се уверили у добру организацију такмичења на свим нивоима. Према речима генералног секретара КСС Златка Болића, регион Централне Србије има клубове који добро функционишу а савез се труди да помогне колико може финансијски и организационо.

– Пре месец дана су почела такмичења, сви спортисти су урадили PCR тестове, клубови се понашају одговорно и имају протоколе у вези са организацијом свих утакмица – оценио је Болић.

Представници сва три регионална савеза су, захваљујући одличним резултатима и квалитетној сарадњи са КСС, дали безрезервну подршку председнику КСС Предрагу Даниловићу ако одлучи да настави да обавља функцију председника и кандидује се за нови мандат на предстојећим изборима за органе КСС у децембру 2020.