Младе мушке репрезентације Србије налазе се на прва два места табеле учесника ФИБА 3×3 Фестивала младих који се одржава у Мађарској, након заршеног другог дана такмичења.

Први меч дана био је међусобни сусрет наших селекција, а славила је млађа екипа – репрезентација до 20 година (У20). Ни једног тренутка није изгледало као да се ради о пријатељском мечу, јер су обе екипе морале да се изузетно помуче за сваки поен. Иако У23 селекција није дозвољавала лаке поене противнику, морали су ипак да честитају победницима. Селекција до 20 година је славила резултатом 18:15.

Селекција Србије до 23 године (У23) искористила је већ следећи меч да поврати самопоуздање. Савладали су екипу Дебрецина, која је у првом делу утакмице пружила солидан отпор, резултатом 22:14.

У последњем мечу данашњег програма Фестивала виђен је изузетно занимљив и неизвестан меч до последњих секунди, а ривали су били селекција Србије до 20 година (У20) и репрезентација Израела. Наша селекција пружила је изузетно квалитетну партију против мотивисаног противника и у утакмици која је целим својим током била изједначена успела да слави резултатом 16:14.

Нашу У23 селекцију у петак, 28. августа чека мало тежи распоред утакмица, с обзиром на то да су јој противници репрезентација Мађарске (од 16.10 сати) и Израела (од 18.25 часова). Репрезентативци до 20 година (У20) играју против екипе Дебрецина (од 16.35 часова) и репрезентације Словеније (18.00 сати).

Подсећамо да је и сутрашњи дан ФИБА 3×3 Фестивала младих у Дебрецину у директном преносу на ФИБА 3х3 “ју-тјуб” каналу на адреси: https://www.youtube.com/watch?v=A6OEVes31W0