Женска кошаркашка репрезентација Србије остварила је и другу победу против селекције Турске. Овога пута коначан резултат дуела на Златибору био је 61:57 (17:11, 18:17, 14:17, 12:12).

Најефикаснија играчица у репрезентацији Србије била је Дајана Бутулија са 11 поена, док је на другој страни у Турској Севги Узун убацила поен више.

Још једном је српски тим контролисао резултат од почетка до краја дуела, направивши највећу разлику од 11 поена у неколико наврата у у првој и последњој четврини. Селекторка Србије Марина Маљковић ову утакмицу одиграла је са комбинованим саставом, пруживши шансу младим кошаркашицама. И на другој утакмици против Турске уз репрезентацију је била потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић.

Србија је завршила базични део припрема на Златибору и рад наставља у Београду, пре него што средином следеће недеље отпутује у Белгију, где ће наступити на међународном турниру.

Репрезентација Србије од 17. јуна учествује на Европском првенству у Валенсији, где ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе. Месец дана касније, наше најбоље кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противнице у групној фази биће тимови Kанаде, Шпаније и Kореје.

СРБИЈА: Миљковић 9, Kрњић 2, Јовановић 4, Бутулија 11, Вујисић 3, Стефановић, Шкорић 4, Селаковић 4, Дугалић 6, Kрајишник 6, Зец 4, Олић 4, Турудић 4.

ТУРСKА: Фитик 7, Узун 12, Kуртулмуш 3, Гулчан, Акбаш 6, Јаваш, Јилмаз 4, Октен 4, Ердоган, Туран 2, Јавуз, Гул 3, Јилдизхан 5, Гучлу 8, Онар 1, Топуз 2.