ДИНАМИК ВИП ПЕЈ – БОРАЦ 74:62 (17:21, 22:18, 23:17, 12:6)

Јуниори Динамика су нови шампиони Србије! Београђани су у великом финалу завршног турнира Рода Јуниорске лиге Србије савладали чачански Борац и стигли до трофеја.

После изузетно изједначеног првог полувремена, које је завршено резултатом 39:39, Динамик је био смиренији и сигурнији у наставку, па је полако стицао предност, коју су Чачни покушали да анулирају у финишу меча, али нису успели.

Динамик је паметно и концентрисано привео меч крају и заслужено славио велику победу.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/roda-jls/roda-juniorska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://www.dropbox.com/sh/n3zl3tte2ghg7ri/AAC843l3OZ9FJMJ8AUMGlfLma?dl=0

У мечу за треће место Црвена звезда МТС победила је ужичку Слогу 100:79.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/roda-jls/roda-juniorska-ls-f8/

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира КК Раднички 1950 доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић доделио председнику клуба домаћина Новаку Рогановићу.

# Најбољи стрелац лигашког дела такмичења је Лука Кулунџић из Новог Пазара, који је током лиге укупно постигао 511 поена, односно просечно 23.2 поена по мечу. Признање му је уручио Дејан Мусли, бивши репрезентативац, који му је доделио и поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг.

# МВП играч лигашког дела је такође Лука Кулунџић са 580 индексних поена, односно 26.4 по утакмици, а ово признање и пригодан поклон компаније Стерлиг уручио му је комесар лиге Бојан Поповић.

# У најбољу петорку лигашког дела такмичења изабрани су Чедомир Матић (Слобода), Никола Топић (Црвена звезда МТС), Огњен Матовић (Црвена звезда МТС), Огњен Станковић (Партизан НИС) и Ђорђе Ћурчић (Борац). Пехаре и пригодне поклоне уручио је селектор мушке сениорске репрезентације Србије Светислав Пешић и бивши кошаркаш Богољуб Ђурић.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Ђорђе Ћурчић из Борца са укупно 76 поена, односно 25.3 по мечу. Признање и пригодан поклон уручио му је бивши репрезентативац Никола Лончар.

# МВП играч финалног турнира је Ђорђе Ћурчић из Борца, са укупно 75 индексних поена, просечно 25 по утакмици, а признање и пригодан поклон дао му је Богољуб Ђурић. Пригодан поклон компаније Стерлинг и поклон ваучер Стара планина уручио је Никола Глишовић.

# Четврто место припало је екипи Слободе, а пехар им је уручио председник РКСЦС Синиша Јовановић. Поклоне Стерлинга уручила је представница компаније Ирена Јекић.

# Пехар за треће место екипи Црвена звезда МТС уручио је потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић, а бронзане медаље Небојша Мрваљевић и Душан Ђурић. Поклоне Стерлинга уручила је Ирена Јекић.

# Пехар за друго место екипи Борца уручио је селектор Светислав Пешић, а сребрне медаље члан градског већа за спорт Крагујевца Предраг Стевовић и директор СПД Раднички Братислав Ураковић. Поклоне Стерлинга уручила је Ирена Јекић.

# Златне медаље за прво место екипи Динамика ВИП Пеј доделили су Светислав Пешић и Ненад Крстић. Шампионски пехар уручио је председник КСС Предраг Даниловић. Поклоне Стерлинга доделила је Ирена Јекић.