Женска јуниорска репрезентација Србије успешно је завршила мини припреме у Бањи Ковиљачи. Девојке су од 5. до 12. јануара имале 12 тренинга, који су послужили да стручни штаб провери техничко-тактичке способности позваних играчица.

Тренер женске јуниорске репрезентације Милан Видосављевић задовољан је урађеним.

– Имали смо на окупу 16 кошаркашица, већину знамо са претходних окупљања, а било је и нових играчица које смо хтели да проверимо. Преподневни тренинзи били су углавном базирани на развоју техничких способности играчица, а поподневни на тактици… Све девојке су дале максимум на тренинзима, изузетно сам задовољан залагањем… Оно што је најважније, није било ни једне повреде.

Следеће окупљање јуниорки биће завршне припреме за Европско првенство Б дивизије, које је на програму од 23. јула до 1. августа 2021. у аустријским градовима Оберварту и Гусингу.

– Завршне припреме требало би да почну половином јуна, када ћемо се поново окупити и покушати да се што боље спремимо за Европско првенство, са јасним циљем да се вратимо у А дивизију – поручује тренер јуниорки Милан Видосављевић.