ЦРВЕНА ЗВЕЗДА КОМБАНК – РАДИВОЈ КОРАЋ 69:66 (19:18, 20:19, 18:10, 12:19)

Јуниорке Црвене звезде Комбанк су шампионке Србије! Црвено-беле су у неизвесном финалу завршног турнира савладале Радивој Кораћ – 69:66!

Прва четвртина донела је изузетно изједначену игру и велику борбу, па ривали нису успевали да се одлепе и стекну предност, о чему говори и резултат после десет минута игре – 19:18.

Друга деоница није донела никакве промене, Звезда је повела 24:20 после два минута игре, Кораћ одмах окренуо на 25:24. Меч је настављен у истом ритму, па су се екипе смењивале у незнатном вођству.

Црвено-беле су боље отвориле трећу деоницу и стигле и до двоцифрене предности половином четвртине – 50:40. Чувала је Звезда преко десет поена вишка до краја треће четвртине, која је завршена резултатом 57:47.

Вратио се Кораћ у меч у последњем периоду, смањио на 51:57 у 33. минуту. Ипак, црвено-беле су одбиле овај напад и поново повеле са десет поена разлике у 36. минуту – 66:56. Још једном се Кораћ вратио у игру минут и по пре краја и смањио на „минус пет“ (62:67), а онда и на 64:67 минут пре краја. Није Звезда искористила напад, али Кораћ је реализовао контру преко Ћулибрк за 66:67 на 36 секунди пре краја и уследила је права драма. Још једном су погрешиле црвено-беле и вратиле лопту преко пола, па је Кораћ имао напад за победу 13 секунди пре последње сирене. Међутим, кошаркашице Кораћа су направиле грешку у корацима на четири секунде пре краја и 67:66 за Звезду. Сачувале су изабранице тренера Немање Планојевића лопту, фаулирана је Авлијаш пола секунде пре краја, оба пута је била прецизна и почело је велико славље јуниорки Црвене звезде Комбанк, нових шампионки Србије.

Комплетну статистику можете видети овде

http://kss-live.com/u19z/live.php?id=crv_rad

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Женском кошаркашком клубу Арт Баскет за сјајну организацију Финалног турнира Првенства Србије за јуниорке 2020/2021. Плакету је главни делегат турнира Владимир Живановић уручио Горану Шањевићу, представнику Арт Баскета.

# МВП играчица финалног турнира је Тамара Чорто из екипе Црвена звезда Комбанк, која је сакупила укупно 58 индексних поена, или просечно 19,3 по утакмици и она је освојила награду „Драгана Вуковић“. Признање јој је уручио Горан Вуковић, брат Драгане Вуковић.

# Најбољи стрелац Финалног турнира је Софија Ждрња из екипе Новосадска ЖКА са укупно 60 поена, или просечно 20 поена по утакмици. Пехар за најбољег стрелца турнира уручио јој је Горан Вуковић.

# Пехар за четврто место екипи Дуге из Шапца уручио је Владимир Живановић.

# Треће место на финалном турниру освојила је екипа Новосадска ЖКА, а бронзане медаље уручили су члан УО КСС Драгана Контић и комесар лиге Бојан Поповић. Пехар за треће место Новосађанкама је доделила Драгана Контић.

# Друго место на финалном турниру припало је екипи Радивој Кораћ, а сребрне медаље доделили су Јелена Поповић и комесар такмичења Бојан Поповић. Пехар за друго место уручио је Бојан Поповић.

# Прво место и шампионску титулу Првенства Србије за јуниорке за сезону 2020/2021 освојила је екипа Црвене звезде Комбанк, а златне медаље уручили су бивша репрезентативка Сања Рељић и Бојан Поповић, док је шампионски пехар црвено-белим девојкама доделила Сања Рељић.