Мушка 3х3 јуниорска (У17) репрезентација Србије отпутовала је јутрос за мађарски Солнок, где ће током викенда (7-8.август 2021.године) учествовати на ФИБА 3х3 У17 квалификацијама за Евро Куп (Европско првенство). Европско првенство у 3х3 кошарци за јуниоре биће одржано од 17. до 19.септембра у престоници Португалије – Лисабону.

Пут Солнока кренули су: Ђорђе Лазаревић, Александар Митровић, Предраг Панишић и Милан Шупут. Јуниорску репрезентацију су у Новом Саду за ове квалификације припремали Данило Лукић и Марко Ждеро у протеклих више од две недеље, а важно је нагласити да су јуниори „брусили“ форму и стицали искуство учествујући на турнирима РОДА 3х3 првенства Србије, како у јуниорској, тако и у сениорској конкуренцији.

У оквиру квалификационе групе А репрезентација Србије ће за противнике имати вршњаке из Француске и Данске. Наши јуниори ће прво у суботу (7. августа) одмерити снаге са репрезентацијом Француске од 16.50 часова, да би потом за противника имали Данце од 18.40 сати. Освајањем првог места у групи наша репрезентација би остварила директан пласман на Европско првенство, док би другим местом остварили пласман у бараж, где би им била потребна још једна победа над другопласираном екипом групе Ц (у којој се налазе репрезентације Мађарске, Хрватске и Немачке). Тај, евентуални, меч баража био би игран истог дана од 22.30 часова.

Све мечеве јуниорског квалификационог 3х3 турнира у Солноку можете пратити на званичном ФИБА 3х3 Јутјуб каналу на адреси иhttps://www.youtube.com/user/3x3planet