Мушка јуниорска 3х3 репрезентација Србија (до 17 година) пласирала се на ФИБА 3х3 У17 Евро Куп (Европско првенство) које ће се у септемебру одржати у Лисабону.

Репрезентација Србије је на квалификационом турниру у мађарском Солноку, обезбедила прво место у својој групи (А), а самим тим и директан пласман на Европско првенство. 3х3 јуниори Србије су у оба своја меча били бољи од својих вршњака из Француске и Данске.

У првом мечу у групи, који је пре почетка важио за „дерби“ у групи, Србија је савладала Француску резултаром 12:11. Виђен је изједачен меч, у коме Србија није најбоље стартовала, јурила предност Француза, да би у последња два минута меча ушла са предношћу 10:8. Ипак, екипа Француске се вратила на 11:11, да би Србија постигнутим поеном на мање од пола минуте пре краја дошла у предност која је била и коначан резултат. На тај начин, Србија и је пре преосталог меча који је требало да игра против Данске, већ била „једном ногом“ на Европском првенству.

У мечу против Данаца виђена је сигурнија партија наше репрезентације, која је прилично растерећено ушла у меч и од самог старта погађала „споља“ (нарочито Митровић). Коначан резултат је био 19:12 за Србију, а тиме је и званично јуниорска репрезентација обезбедила „визу“ за Лисабон.

Подсећамо, за репрезентацију Србије су у квалификацијама наступали: Александар Митровић, Ђорђе Лазаревић, Предраг Панишић и Милан Шупут. Екипу су за такмичење спремили репрезентативни тренери Данило Лукић и Марко Ждеро.

Фотографије са овог такмичења обезбедио је Александар Камаси.