Мушка сениорска 3×3 репрезентација Србије поново је у јапанском граду Карацу одмерила снаге са 3×3 репрезентацијом Јапана, а све у склопу завршних припрема за учешће на Олимпијским играма.

Данашње утакмице 3×3 репрезентација Србије и Јапана одигране су у затвореном простору (спортској хали) због лоших временских услова, а овога пута је у оба меча тим Србије славио.

Први меч је завршен резултатом 21:13 у корист наше репрезентације, уз прилично квалитетну игру како у нападу тако и у одбрани током већег дела меча. У репрезентацији Србије најефикаснији је био Мајсторовић са 10 поена (3 постигнуте „двојке“), док је Васић постигао 6 (1), Којић 3 (1), а Ратков 2 поена.

Следећи меч је имао у себи елементе неизвесности, али не превелике – завршен је победом Србије резултатом 22:18. Наш тим је играо прилично квалитетно у нападу, али је направио велики број фаулова за кратко време, те је противник надокнађивао разлику углавном погађајући слободна бацања. Ипак, у завршници меча Србија је показала квалитет и остварила још једну победу у последњем мечу пред одлазак на Олимпијске игре. Поново је Мајсторовић био најефикаснији са 9 поена (2 „двојке“), Васић је постигао 7, Којић 4 (1), а Ратков 2 поена.

Вечерас ће у част наше посете граду Карацу бити организован велики ватромет (који ће бити „испаљиван“ са платформе која се налази у мору) што довољно говори о гостопримству и поштовању које домаћини имају и показују према нашој целокупној делегацији током овог припремног кампа.

3×3 репрезентација Србије ће у уторак, 20. јула, напустити Карацу и кренути пут Олимпијског села, у које ће ући истога дана у послеподневним часовима.