Мушка репрезентација Србије се у финале међународног припремног 3×3 турнира који се одржава у француском Воирону. Противник у финалу биће репрезентација САД, а меч се игра у недељу 23. маја од 11.20 сати.

Србија је и данас била на нивоу партија које је пружила и претходног дана те је славила у оба своја дуела. Први, четвртфинални меч био је против изабране француске селекције „Last Call“ , у коме је Србија славила резултатом 21:15. У првој половини меча била је изједначена борба, да би у другој половини меча Србија показала разлику у квалитету и остварила тријумф. Нарочито расположен за игру у нашем тиму је био Мајсторовић који је постигао 14 поена, док је Стојачић постигао 4, а Домовић-Булут 3 поена. Српски тим је средином меча доживео и пех – Домовић-Булут је претрпео повреду рамена због које до краја турнира екипа Србије неће моћи да рачуна на њега.

Полуфинале турнира је за Србију био меч против репрезентације Украјине. Наши момци славили су резултатом 16:11, али у изузетно тврдој утакмици. Украјинци су у првом делу меча и водили са 7:5, али након тог резултата уследила је велика серија Србије за коначан тријумф. Нашу репрезентацију је предводио Ратков са 7 поена, а пратили су га Мајсторовић са 6, Стојачић са 2 и Савић са једним поеном.

У финалу турнира у Воирону репрезентацију Србије дочекује селекција САД, која се спрема за учешће на ФИБА 3×3 Олимпијском квалификационом турниру који ће од 26-30. маја бити одржан у Грацу. Американци су приказали, попут наше репрезентација, изузетно убедљиве партије на овом турниру, те је финале САД-Србија било и донекле очекивано.

Директан пренос мечева последњег дана турнира можете пратити на „ју-тјуб“ адреси:
https://youtu.be/8SumlcXXhoU