Након још две победе у прелиминарној фази такмичења, 3×3 репрезентација Србије обезбедила је директан пласман у полуфинале Олимпијских игара у Токију! Наша репрезентација после трећег дана такмичења и даље (једина) без пораза на Олимпијском турниру (у мушкој конкуренцији) – данас су савладане репрезентације Јапана и Летоније.

Први противник репрезентације Србије био је Јапан у данашњем програму турнира. Екипа Јапана важила је за неугодну екипу јер је успела да савлада фаворизовану екипу Белгије (после продужетка), али и да намучи и да изгуби „на поене“ од репрезентација попут Пољске, Летоније и Холандије. Ипак, у мечу против Србије нису поновили неку од поменутих партија – јер им наша екипа није дозволила. 3×3 репрезентација Србије је од првог уручења лопте (почетка меча) водила и из минута у минут повећавала предност за коначних 21:11. Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Булут са 7 (3 „двојке“) поена, док је Мајсторовић постигао 6 (1), а Ратков и Васић по 4 поена.

Потом је у послеподневним часовима следио дерби – сусрет две првопласиране екипе до овог меча – Летоније и Србије. Као што је и било очекивано, од самог старта је виђена изезетно тврда, „рововска“ борба, у којој су се обе репрезентације смењивале у вођству (не већем од два поена), све до тренутка када Србија, остварује три поена предности при резултату 16:13, што се показало до краја меча недостижно за Летонце за коначних 22:16. Овога пута бриљирао је Мајсторовић са 11 (3) постигнутих поена, Булут је додао 5 (2), а Васић и Ратков по 3 поена.

Овом победом, репрезентација Србије не само што је остала непоражена, већ је остварила и директан пласман у полуфинале јер ће сигурно заузети првo местo након прелиминарне фазе.

Србији је сутра остао дуел против репрезентације Русије, који ће се играти од 18.00 сати по локалном времену (од 11.00 часова по српском), а потом ће тек у среду (28. јула) играти свој полуфинални дуел.

Србија ће са првог места ући у полуфинале, што ће значити да ће јој противник бити победник дуела између четвртопласиране и петопласиране екипе.

Полуфинала су на програму у среду (28. јула) од 17.30 сати (10.30 часова по српском времену) и 18.40 часова (11.40 по српском времену).

Photo by FIBA