Мушка сениорска 3×3 репрезентација Србије се победом над домаћином Белгијом пласирала у финале ФИБА 3×3 Светског првенства!

У изузетно тврдом мечу против прошлогодишњег противника у борби за бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију – репрезентације Белгије, наш 3х3 тим је славио резултатом 17:12. У изједначеном мечу у коме је Белгија имала и предност од 9:6, Србија је стрпљивом игром, пре свега у обрани, успела да се врати и од резултата 10:10 има константну предност до самог краја. Најефикаснији у тиму Србије био је Мајсторовић са 9 поена (2 „двојке“), док је Васић постигао 4, Стојачић 3, а Бранковић 1 поен.

Србију у финалу од 21.30 часова чека Литванија, која је после продужетка победила Француску 18:17.

Васић: „Велика победа за нас, у мечу у који смо ушли нервозно. Нисмо били довољно сконцентрисани у нападу и нисмо играли нашу игру, али када је било најпоребније показали смо карактер и квалитетном обраном преломили меч и цавладали противника.“

Све мечеве са ФИБА 3х3 Светског првенства у Антверпену можете пратити на званичом сајту ФИБА 3х3 Светског првенства на адреси:
https://www.fiba.basketball/3x3WorldCup/2022, али и на официјелном „ју-тјуб“ каналу ФИБА 3х3 на адреси: https://www.youtube.com/c/FIBA3x3.

Директни преноси читавог првенства биће доступни и на каналима Спорт Клуб (СК 1).