Баскет 3х3 се коначно вратио на терене широм Србије, а прва дестинација била је Сремска Митровица, која је добила новог шампиона – екипу Уба.

Годинама уназад Митровица важи за сјајног домаћина, а тако је било и овог пута, па је бројна публика имала прилику да ужива у сјајним потезима наших баскеташа. После узбудљиве групне фазе, у којој су учествовала 24 тима, издвојили су су се они најбољи који су се борили за титулу и новчану награду.

Као и увек, трибине су биле испуњене до последњег места, па је било очигледно да су се сви ужелели доброг баскета, што смо јуче и имали прилику да видимо. Сама завршница донела је велико узбуђење и победе Уба и Земуна. Као што је и било очекивано оба тима дала су све од себе да се домогну прве титуле у сезони, није било изгубљених лопти, функционисао је шут са дистанце, а управо једним таквим у последњим секундама Небојша Килијан је решио питање победника и донео нову титулу екипа Уба, која је играла у нешто измењеном саставу.

Треће место заузела је повратничка екипа, Детелинара, а за три првопласирана тима обезбеђене су новчане награде. После сјајне забаве у Сремској Митровици, за само недељу дана очекује нас турнир у Крагујевцу, и то јубиларно десето издање, па нема сумње да нас чека прави спектакл.

Координатор Кошаркашког савеза Србије за 3×3 такмичења Бошко Аџић изузетно је задовољан отварањем сезоне у Сремској Митровици.

– Фантастичан турнир у Сремској Митровици дело je свих у систему Рода 3×3 првенства Србије. Постављен је нови стандарад у организацији турнира А категорије и биће изузетно захтевно постићи га на свакој станици 3×3 тура Србије. Сремска Митровица је била изузетан, прави домаћин. Партнери КСС агенције „Дивоушн Плус“ и „3×3 Ивент Мејкер“ урадили су сјајан посао у поставци целокупног простора и реализацији такмичења. Желимо да истакнемо и изузетан однос играча и тимова, као никада до сада. Сви су били фокусирани пре свега на игру, без и једног мањег пропуста и прекршаја, а велики допринос су дала и службена лица, посебно судије применом нових критеријума суђења. Види се да су сви жељни баскета… Изузетан је био и квалитет игре, јер смо имали велики број водећих српских екипа и играча.

Нови стандарди постављени су са великим ЛЦД екраном, са лајв-стрим преносом на Јутјуб каналу КСС на готово професионалном нивоу, са четири камере…

– Управо тако. Још када нам се ускоро придружи и ТВ Арена Спорт са директним ТВ преносима најзначајнијих турнира… Све побројано нас је приближило, а неки кажу и изједначило, са високим ФИБА стандардима. Свакако да посебан печат свему даје кровна организација Кошаркашки савез Србије, који је ове године знатно повећао улагања у организацију 3х3 првенства и подизање стандарда и знатно финансијски растеретио локалне организаторе турнира А категорије преузимајући део трошкова. Све честитке свима који су допринели организацији изузетног турнира у Сремској Митровици и сјајном отварању сезоне – закључио је Аџић.