Баскеташка сезона се полако ближи крају, али пре великог финала Србије, преостало нам је још само мало турнира, а један од њих је био и у Новом Саду, који је одржан ове суботе.

Нови Сад се, по правилу, показао као сјајан домаћин, а у хали „Спенс“ имали смо прилику да видимо неке од најбољих српских баскеташа. После велике борбе и више него квалитетног и узбудљивог баскета, добили смо и новог шампиона.

И овог викенда имали смо прилику да гледамо неке иностране екипе, још једном су снаге одмеравали баскеташи Сао Паула и Валенсије. Управо та два тима нашла су  се у полуфиналу, а победу је однео шпански тим, који је тако остварио пласман у финале.

Тамо их је чекала екипа Раље, која је претходно елиминисала Анонимусе, а која је и у овом дуелу славила са 21:18.

И овај дуел, Раља је отворила поготком са дистанце. Валенсија је пак изједначила кошевима из рекета, али је српска екипа имала још један спреман одговор у шуту ван линије 6,75. Средином дуела, Шпанци су изједначили, 7:7, а потом је Раљу повукао Самарџић, међутим Валансија је проналазила одговор и у финишу, те је на нешто мање од два минута резултат био 13:13.

Поново је Самарџић био главна фигура у нападу Раље, серијом од 5:0, водио је своју екипу ка победи. Међутим, и Лима је везао две двојке, па је у последњем минуту Раља водила са 18:17. Изједначила је Валенсија са пенала, али је плус за Раљу вратио Един. Послали су Шпанци Алена на линију за слободна бацања, а овај није пропустио прилику да обезбеди тријумф, 21:18.

И овог пута су спремљене вредне награде, па је тако победнику припао чек на 100.000 динара, док је другом финалисти припало 20.000 динара и спортска опрема Kошаркашког савеза Србије.

У Новом Саду имали смо такмичење и у јуниорској конкуренцији, где су у финалу снаге одмериле екипе Лагано и Плазма, а момци из тима Лагано славили су резултатом 21:11.