Бивши репрезентативац Југославије, капитен и спортски директор Партизана Миленко Савовић, преминуо је данас од последица вируса Ковид 19. Некадашњи капитен и спортски директор Партизана, рођен је у Требињу, 19. јула 1960.

Савовић је наступао за А репрезентацију Југославије на Европском првенству 1983, а плави дрес националног тима носио је и као јуниор 1979. године, а са кадетском репрезентацијом 1977. освојио је сребрну медаљу на Европском првенству.

Миленко Савовић је играо за први тим Партизана 12 година и у црно-белом дресу освојио је три европска Купа Радивој Кораћ, три титуле првака Југославије и два Купа СФРЈ. Пре завршетка каријере играо је и за шпанску Гранаду и новосадску Војводину,

На функцији спортског директора Партизана, Савовић је био током сезоне 1991-1992, када су црно-бели постали шампиони Европе. Осим у спорту, Миленко Савовић је дуго година радио у компанији Телеком Србија кроз коју је успешно сарађивао са Кошаркашким савезом Србије.

Миленко Савовић биће сахрањен у среду 3. марта у 14 сати на гробљу у Требињу, а комеморација ће се одржати у петак 5. марта у Клубу спортиста – Хумска 1 у Београду.