Напустио нас је још један легендарни тренер и велико име наше женске кошарке на овим просторима Михајло Мики Вуковић.

Вуковић је рођен 1944. године у селу Милочај у околини Краљева. Сјајну тренерску каријеру започео је у Тузли. Као тренер женске екипе тузланског Јединства Аиде 1989. године био је шампион Европе.

Деведесетих година каријеру је наставио у Валенсији и са кошаркашицама овог клуба освојио триплу круну 1992. године – Куп шампиона, шпанско првенство и Куп, и то без пораза. Европску круну одбранио је 1993, а играо је финала Купа шампиона са овим клубом и 1994. и 1995. Мушку екипу Валенсије преузео је 1995. и тамо оставио неизбрисив траг као тренер, пошто је донео клубу први трофеј у историји – Куп Краља 1998. године, а касније је био спортски директор и технички секретар. Проглашен је најбољим тренером у историји клуба, а по њему је названа једна од сала кошаркашког центра у Валенсији.

Вуковић је као селектор женске јуниорске репрезентације Југославије 1984. године освојио златну медаљу на Балканијади. Био је селектор женске сениорске репрезентације Југославије 1989. и 1990. године и у 29 утакмица забележио је 25 победа. Остварио је историјски успех освојивши сребрну медаљу на Светском првенству 1990. године у Малезији.

Пре тога, као помоћник Милана Циге Васојевића, на Олимпијским играма 1988. у Сеулу дао је значајан допринос још једном антологијском успеху наше женске репрезентације – освајању сребрне медаље.

Кошарка је, нажалост, данас остала без још једног великог тренера…