Овог викенда РОДА 3×3 караван посетио је Kикинду, која се још једном показала као сјајан домаћин, другу годину за редом.

Имали смо прилику да гледамо фантастичан баскет, а оно што је евидентно читаве сезоне јесте да смо добили неколицину нових и врло квалитетних екипа, које су преузеле примат над баскетом у Србији. Нова лица, а исти квалитет – идеална комбинација.

А, када се ради конкретно о Kикинди – кренимо редом. После више него узбудљиве групне фазе – добили смо учеснике и нокаут фазе.

Дакле, у првом четвртфиналу Kрупањ је оправдао улогу фаворита и савладао Гардош 2 резултатом 20:18,  Sokobanja x Тrоy 3×3 тим био је бољи од Muzzik-а резултатом 21:20 у врло узбудљивој и неизвесној утакмици, док је после велике борбе Гардош славио против Мрчајеваца 20:19. И у последњем четвртфиналу видели смо дуел 4 Пика и Casa bar, а славио је тим 4 Пика са 18:16.

У полуфиналима смо такође гледали велику борбу и фантастичне потезе, какве неретко виђамо на теренима широм Србије. У првом полуфиналном мечу Sokobanja x Тrоy 3×3 направила је мало изненађење и елиминисала Kрупањ, резултатом 21:19. Јасно је да су сва тима водила велику борбу, а исто је било и у другој утакмици. Гардош је савладао 4 Пика идентичним резултатом – 21:19.

А у финалу – прави спектакл и титула за Тrоy, који је био у сјајном расположењу и убедљиво славио против Гардоша – 21:12!

Тrоy је тако стигао до слота за велико финале Србије, као и чека на 100.000 динара, док је Гардошу припала награда од 20.000 динара.

На трећем месту нашла се екипа Kрупња, која је награђена робним наградама Kошаркашког савеза Србије.

*Подржано од: Триглав осигурање, Лашко, РОДА, Интерспорт.