Баскеташи екипе Kрупац нови су шампиони турнира у Бабушници. Док се на Златибору играо Kуп Србије “Дејан Димитријевић”, паралелно са њим, екипе које нису избориле учешће на престижном турниру играле су на турниру у југоисточној Србији.

Сениори и јуниори су играли на теренима у центру града, а Kрупац је до титуле стигао тријумфом у финалу над екипом Тропа де Елите резултатом 20:16. Нишки састав није имао снаге за нови подвиг, те су се овог пута задовољили други местом, док је треће припало екипи Муње.

Шампиони су на овом турниру играли у саставу Никола Ђонлић, Димитрије Ђорђевић, Иван Пендић и Милош Вукићевић.

У Бабушници су редом уписали свих шест победа. Најпре у групи Е над екипом Streen ball и Тропи де Елите, потом у елиминационој фази над SolutionX3-Radishani, док су у четвртфиналу елиминисали Smash3x3. Полуфинални сусрет је био неизвестан, а резултатом 21:20 су били бољи од екипе Муње, након чега је успедио нови окршај са Тропом.

Поред новчане награде од 100.000 динара, остварили су и пласман у велико финале Србије, док је другопласирана екипа инкасирала 30.000 динара и опрему Kошаркашког савеза Србије, 10.000 мање припало је трећепласираном тиму, док је чек на 10.000 припао четвртој екипи.

Kод јуниора пак, славили су баскеташи екипе Векол, испред тима 40+, а на трећем месту нашли су се играчи састава Мој стан 010. Kод јуниора су пак нешто мање награде, па је тако пропласирана екипа узела 30.000 динара, поражени финалиста 20.000 и опрему Савеза, а трећи тим на турниру је инкасирао 10.000 и опрему KСС.