Репрезентација Србије у суботу од 21.00 сат у новобеоградској “Хали спортова Ранко Жеравица” игра другу утакмицу квалификација за овогодишње Светско првенство. Противник ће бити Аустралија која је, као домаћин, већ обезбедила наступ на шампионату.

– Очекује нас једна потпуно другачија утакмица у односу на меч против Кореје. Имамо један дан одмора да се фокусирамо на следећи задатак и припремимо тактички. Аустралија има одличну екипу, покривене све позиције, па ћемо обратити доста пажњу на њихове индивидуалне карактеристике. Настојаћемо да подигнемо агресивност, која је наш идентитет, на још један виши ниво и уз подршку са трибина дођемо до још једне победе – истакла је Маја Шкорић.

У мечевима првог кола Аустралија је победила Бразил са 65:52, док је Србија била боља од Кореје 65:62. Пласман на Светско првенство, уз домаћина Аустралију, обезбедиће још две најбоље пласиране репрезентације у групи. Аустралија ће у недељу одиграти меч против Кореје, док ће противник Србије од 21.00 сат бити Бразил.