ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – БОРАЦ 76:55 (20:10, 23:11, 21:18, 12:16)

Пионири Црвене звезде убедљиво су савладали у финалу вршњаке из чачанског Борца и освојили Беобаскет Мини куп 2020!
У уводним минутима меч је био прилично изједначен, са доста промашаја на обе стране. Црвено-бели су захваљујући расположеним Топићу и Дабићу први пут осетније повели у 7. минуту – 20:8.
Покушавали су Чачани на старту друге четвртине да ухвате прикључак, али их шут није служио, што је Звезда паметно кажњавала и серијом 14:3 за прва четири минута дошла до великих 34:13. Играла је екипа искусног тренера Ивана Павловића лепршаво, брзо и чврсто, погађали су Гачић, Топић, док са друге стране Чачанима ништа није ишло од руке…
Највећу предност у првом полувремену Звезда је имала у 20. минуту – 41:18.
Наставила је Звезда у истом ритму и у другом полувремену, Борац није успевао да парира расположеним Београђанима, па је у 23. минуту било огромних 47:21.
Потпуно су Звездини пионири контролисали ситуацију на терену и резултат, па нису дозвољавали противницима да се спусте испод 20 поена минуса. Борили су се Чачани колико су могли, али је квалитет ипак био на страни црвено-белих пионира, који су више него заслужено освојили Беобаскет Мини куп 2020.

Комплетну статистику можете видети овде
http://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/mini-kup-beobasket-2020/

НАГРАДЕ
На почетку свечаног проглашења победника, потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић доделио је захвалницу КСС Бранимиру Тадићу из Мега Бемакса.
Трећепласирана екипа Беобаскет Мини купа је Мега Бемакс, а бронзане медаље поделили су стручни сарадник КСС и координатор млађих мушких селекција Гордан Тодоровић и комесар Купа Бојан Поповић.
Пионирима другопласираног Борца медаље су поделили потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић и потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.
Златне медаље пионирима Црвене звезде МТС доделили су генерални секретар КСС Златко Болић и бивши репрезентативац Жарко Чабаркапа.
Велики пехар капитену црвено-белих Василију Дабићу уручио је потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић.
МВП финала је Никола Топић из Црвене звезде, а признање му је доделио стручни сарадник КСС и координатор млађих мушких селекција Гордан Тодоровић.